Wonen in Hof van Heesselt Dat doe je goed!

Wetenschappers zijn het erover eens; je leefomgeving is van invloed op je gezondheid. De plek waar je woont, zou te vergelijken zijn met het effect van leefstijlkeuzes zoals je eetpatroon, roken en lichaamsbeweging. Wat volgens de wetenschap een leefomgeving gezond maakt? Je moet je er prettig en veilig voelen, anderen kunnen ontmoeten en als het ware verleid worden tot gezond gedrag en bewegen. Ook zicht op groen is goed voor ons. En dan is er natuurlijk de woning zelf: comfort, licht, lucht en ruimte dragen bij aan ons welbevinden.

Hof van Heesselt heeft alles voor een gezond leven. We zetten de ingrediënten even op een rij.

vogelvlucht start verkoop pagina

Wonen in een hof

Wonen in een hofje stamt uit de middeleeuwen. Kleine huisjes werden bij elkaar in een vierkant of rechthoek gebouwd met een gemeenschappelijke tuin of binnenplaats. Een hof anno nu is wel anders dan toen. Maar wat blijft, is het woonplezier. Een sfeervolle plek waar je rustig en veilig woont, waar

Wonen in een hof →

bnr 4 & 12

Midden in het groen

Zicht op groen goed voor ons? In Hof van Heesselt omringt het je. En dankzij de ligging en het ontwerp van de woningen geniet je ook binnen van buiten. Neem bijvoorbeeld De Rode Geus en De Veldleeuwerik of De Zilverrijger en Het Voske.

Bekijk deze woningen →

Naar buiten!

Met zoveel moois om je heen gaat bewegen vanzelf. Hardlopen langs de dijk, kanoën op de Linge, spelen in het veld en heerlijk struinen door de uiterwaarden. Wil je nu alvast ervaren hoe mooi het er is? De struinroute van Heesselt naar Neerijnen en Waardenburg en terug naar Heesselt loopt door de Heesseltsche uiterwaarden. Onderweg kun je zomaar een kudde Konikpaarden tegenkomen. Ook is het een vogelrijk gebied. Dus neem een verrekijker mee. Misschien spot je wel een zeearend!

Over de woningen

Hoe mooi het buiten ook is. Gemiddeld ben je per dag zo’n 20 uur binnen. Om te slapen, te leren, te werken. Het binnenklimaat moet dus ook gezond zijn. En dat is een belangrijk voordeel van nieuwbouw. Licht, lucht en ruimte gaan in Hof van Heesselt hand in hand met nieuwe technologie. Duurzaam en energiezuinig.

Tip: Kijk ook eens op Gezond Binnen. Samen met andere partners deelt Heijmans op dit platform informatie en praktische tips over hoe je een gezond binnenklimaat creëert.

Waar vind je nog zo’n plek? En zulke woningen?

Unieke kans want het zijn er maar twaalf… Dus ontdek snel welke woning bij je past en ga voor gezond!

Inschrijven woning →