7 redenen om voor een nieuwbouwwoning te kiezen.

Er zijn veel redenen om voor een nieuwbouwwoning te gaan. Een nieuw huis, in een nieuwe buurt waar ook veel andere nieuwe bewoners komen wonen geeft kansen. Om een plek te creëren die eigen is, om buren te leren kennen en samen een gezellige buurt te worden. Er zitten nog meer voordelen aan een nieuwbouwwoning:

#1. Flexibel én op maat

Meepraten over het ontwerp van jouw huis: bij nieuwbouw kan het. Niet alleen kan je zelf de keuken en badkamer uitzoeken, je kan ook de indeling van de woning aanpassen. Een aanbouw, dakkapel of extra badkamer? Er zijn veel mogelijkheden.

#2. Duurzaam en energiezuinig

Goede isolatie en duurzame stroomvoorzieningen zoals zonnepanelen of een warmtepomp, zorgen ervoor dat een nieuwbouwwoning minder CO2 uitstoot dan bestaande woningen. Hierdoor vallen de energiekosten een stuk lager uit en draag je bij aan een beter milieu.

#3. Onderhoudsarm

De aankomende jaren nauwelijks tot geen onderhoud, want alles is nieuw. Dat betekent ook geen kosten of overlast door werkzaamheden. Mocht er de komende jaren toch een gebrek aan jouw woning zijn, dan valt dat onder de garantie.

#4. Comfortabel en gezond

Een goede isolatie zorgt voor een aangenaam binnenklimaat en gaat geluidsoverlast tegen. Steeds vaker wordt de verwarming, koeling en luchtkwaliteit van een nieuwbouwwoning automatisch geregeld, waardoor het comfortabel en gezond wonen is.

#5. Financieel aantrekkelijk

Doordat je geen overdrachtsbelasting, makelaars- en taxatiekosten hoeft te betalen, is een nieuwbouwwoning financieel aantrekkelijk. Daarnaast zijn er regelingen die ervoor zorgen dat je tijdens de bouw geen dubbele lasten heeft. Doordat de nieuwbouwwoningen duurzaam zijn, scheelt dit tevens in energielasten.

#6. Licht, ruim & sfeervol

Plafonds en deuren zijn hoger en trappen minder steil, waardoor nieuwbouwwoningen ruimer en lichter zijn dan bestaande huizen. Daarnaast denken de architecten goed na over de leefbaarheid en zijn nieuwbouwwoningen vaak sfeervol.

#7. Veilig

Nieuwbouwwoningen worden gebouwd volgens de laatste veiligheidstechnieken en vaak hebben ze het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Meer weten over de voordelen van nieuwbouwwoningen? Bekijk dan de video: